Een memorabele kringdag in Loil

Uit

Wat hebben wij afgelopen zondag een prachtige dag mogen ervaren tijdens de kringdag Montferland, georganiseerd door jubilerende Schuttersgilde Loil-Vooruit. Maar liefst dertien schutterijen en schuttersgilden namen deel aan dit evenement.

Samen vierden we een mooi verbroederingsfeest en daarnaast waren er de wedstrijden van de diverse disciplines binnen de schutterij.  De schutters, bielemannen, vendeliers, majorettes en ringstekers bonden een sportieve strijd met elkaar aan.

Deze Montferlandse kringdag werd gehouden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Schuttersgilde Loil-Vooruit. Er kwamen duizend schutters naar Loil. Daar stonden onder meer een mars en een defilé op het programma.

Wij zijn met Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk erg trots op de prijzen die zijn behaald. Remco Derksen is de nieuwe Kringkoning van de Gemeente Montferland. De mini;’s van onze majorettes hebben een mooie eerste prijs behaald en zijn benoemd als beste majorettekorps. Onze oudere majorettes hebben de tweede prijs behaald. Onze senioren vendeliers hebben de eerste prijs behaald. Allen van harte gefeliciteerd!