Federatieve Gelderse Schuttersdag 3 september 2023

Uit

Geachte leden van Koninklijke R.K. Schutterij St. Antonius,

Op zondag 3 september aanstaande zal de schutterskaravaan van Gelderland, bestaande uit maar liefst 35 verenigingen, neerstrijken in Silvolde bij Schutterij Willem Tell. Hierbij nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan de Federatieve Gelderse Schuttersdag en deze bijzondere dag gezamenlijk te beleven.

Natuurlijk zal ook onze Schutterij vertegenwoordigd zijn op dit evenement. U kunt het programmaboekje downloaden middels de volgende link: https://bit.ly/programmaboekjefsd2023

Daarnaast kunt u de officiële uitnodiging van Schutterij Willem Tell Silvolde downloaden via deze link: https://bit.ly/uitnodigingfsd2023

Dit jaar ondersteunt de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus twee belangrijke projecten vanuit de Orde van de Heilige St. Sebastianus in Europa. Deze projecten betreffen het woonzorgcentrum De Schuylenburgh en de buurtkeuken van Silvolde.

Voor de bewoners van De Schuylenburgh streven zij naar de aanschaf van de innovatieve ‘pratende bloempot Tessa’. Deze vriendelijke robot, vermomd als een vrolijk figuurtje met een plantje op haar hoofd, biedt ondersteuning bij het herinneren aan afspraken en het brengen van structuur in het dagelijks leven. Met name voor mensen die wat vergeetachtig of onrustig zijn, kan Tessa van grote waarde zijn.

De buurtkeuken, als onderdeel van het woonzorgnet, verzorgt maaltijden voor inwoners van de gemeente die hiervoor in aanmerking komen. De benodigde materialen, oftewel ‘de potten en pannen’, zijn aan vervanging toe. Daarom hebben zij ervoor gekozen om ook dit doel te ondersteunen.

Tijdens de traditionele erewijn op 3 september zal er nog speciale aandacht wordt besteed aan deze doelen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze waardevolle projecten en bij te dragen aan hun succes.

Gedetailleerde informatie over deze twee goede doelen kunt u vinden via de volgende link: https://bit.ly/goededoelenfsd2023

Zodra er meer informatie beschikbaar is over dit evenement, zullen we deze met u delen. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk