Hoofd Organisatie Comité 2021 – nieuwsbericht april 2020

Uit

Beste Schutters,

Het is inmiddels alweer zo’n 7 maanden geleden dat het bestuur van de Schutterij het HOC (Hoofd Organisatie Comité) heeft gevraagd om de organisatie van de FSD (Federatieve Schuttersdag) 2021 namens de Schutterij op zich te nemen.

Omdat dit niet alleen voor de Schutterij, ons als organisatie, maar ook voor alle schutters een belangrijk en natuurlijk feestelijk weekend gaat worden waar hopelijk iedereen naar toe zal leven, zullen we jullie vanuit de organisatie zoveel mogelijk op de hoogte houden van onze vorderingen via nieuwsbrieven en persoonlijke updates tijdens de ledenvergaderingen van de schutterij. Mochten er bij jullie spontane vragen zijn, input of feedback hebben kan je deze delen met ons delen via mail: 100jaar@stantonius.nl.

De vraag van het bestuur was om rond de FSD op 12 september 2021 een mooi feestweekend te organiseren, immer in 2021 bestaat onze Schutterij 100 jaar en dat moet goed gevierd worden. In het najaar van vorig jaar hebben we de onmisbare ondersteunende comités voor het HOC vastgesteld en vrijwilligers gevraagd hierin zitting te nemen, immers ieder comité neemt een deel van de organisatie op zich, ieder met zijn eigen specifieke verantwoordelijkheid en inzet.

Eén van de eerste zaken die we hebben gedaan is het maken van een evenement logo, zie hieronder het eindresultaat met dank aan Dorus.

Het logo gebruiken we in alle evenement communicatie, hoop dat jullie het net zo mooi vinden als wij, we zijn er trots op!

In december 2020 hebben we een eerste keer met alle commissievoorzitters bij elkaar gezeten, de kou van buiten werd tenietgedaan door de warme en intensieve inzet binnen, we kwamen bij de 2de bijeenkomst vorige maand tot een 1ste (voorlopige)opzet voor de invulling van het weekend.

Natuurlijk zal de vrijdag avond het weekend met een knal worden ingeluid, een feestavond in de tent met Wir Sind Spitze. Een supermooi begin met z’n allen!

Op de zaterdag zal er begonnen worden met een kerkdienst, waarna in de tent het officiële begin is met een receptie met alle schutters en de genodigden, gevolgd door een iets verlaat “Früshoppen”.

De zondag is geheel voor de FSD, met optocht, wedstrijden en mogelijkheid tot samenkomst met alle deelnemende schutterijen in de tent met livemuziek, Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid is ons motto!

Natuurlijk is het mogelijk dat er nog (gedeeltelijke) wijzigingen komen in het programma, maar we wilden jullie deze zeker niet onthouden.

De organisatie zal er ook alles aan doen om alles vooraf in kannen en kruiken te hebben. De weergoden zullen we zeker vragen om ook hun hulp toe te zeggen, maar ook jullie hulp is zeer welkom, we kunnen het weekend immers natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Voor iedereen is er wel wat te doen, jong/oud, klein/groot, veel tijd/weinig tijd, ochtendmens/avondmens, we kunnen je hulp altijd gebruiken. Geen excuus dus, als je bij kan en wil dragen aan dit fantastische weekend meld je dan aan via 100jaar@stantonius.nl t.a.v. Jhonny en o.v.v. vrijwilligers aanmelding, we zijn blij met iedere hulp.

We houden jullie zoals beloofd in de komende tijd op de hoogte, tot dan!

Het HOC,

Hans, Jhonny en Maarten.