Nieuwsbrief juli 2020

Geachte leden,

Het is nu ongeveer een maand geleden dat wij het online automatische incasso formulier hebben gelanceerd op onze website. Hiermee kan op een simpele manier het lidmaatschapsgeld worden voldaan. Het merendeel van onze leden heeft het formulier ingevuld voor de deadline van 27 juni. Wij willen jullie hiervoor allemaal enorm bedanken.

Onze penningmeester en ledenadministratie zijn druk in de weer met de verwerking van de formulieren, zodat alle formulieren voor het ‘schuttersweekend’ kunnen worden verwerkt.

Mocht je om welke reden dan ook het formulier nog niet hebben ingevuld, dan heb je alsnog de mogelijkheid om het formulier in te vullen. Het formulier blijft namelijk online staan op onze website.

Het schuttersweekend 2020

Begin mei hebben wij met grote teleurstelling naar buiten moeten brengen dat het schuttersfeest 2020 geen doorgang kon vinden door het coronavirus. Tegelijkertijd maakten wij ook bekend dat er geen alternatief zou gaan plaatsvinden.

Ondanks de versoepelingen die 1 juli van kracht zijn gegaan blijven wij bij dit standpunt. Met de maatregelen die nog wel gelden kunnen wij namelijk geen activiteit organiseren voor al onze leden, zonder afbreuk te doen aan onze manier van schuttersfeest vieren en de bijbehorende tradities. Dit wil echter niet zeggen dat wij helemaal niets kunnen doen.

Want laten we even kijken naar de positieve kant van dit verhaal. We zijn een nieuw hoofdstuk gestart in de aanpak van het coronavirus. Wij hebben ons allemaal zo goed mogelijk aan de maatregelen gehouden, waardoor wij nu weer wat meer ruimte hebben gekregen. Wij mogen weer samen, met elkaar, dingen ondernemen. Maar 1,5 meter afstand blijft de norm.

Daarom willen wij dan ook vooral aanmoedigen om samen te verbroederen tijdens het geplande schuttersweekend. Samen met jullie vriendengroepen, jullie buurtschappen, jullie kameraden. Gezellig samen zijn om toch nog een gevoel van schuttersfeest te hebben. Om dit gevoel te versterken zouden wij iedereen willen vragen om de schuttersvlag uit te hangen tijdens het schuttersweekend.

In de wandelgangen hebben wij al vernomen dat er groepen zijn die tijdens het schuttersfeest samen komen in bijvoorbeeld de vorm van een barbecue of gewoonweg een gezellige borrel. Dit kan ons als schutterij alleen maar blij maken. Maar let wel op elkaar. Houdt afstand en geef elkaar ruimte.

Maar wat hebben jullie dan in petto?

Al onze leden kennen de traditie van het kaarthalen tijdens schuttersfeest. Aangezien er dit jaar geen schuttersfeest is, gaat het kaarthalen ook niet door. Maar dit jaar draaien wij het gewoon om. Wij brengen de schutterskaarten naar jullie toe!

Op zaterdag 25 juli trekken wij er tussen 13.00 en 18.00 met het bestuur en de koningsparen op uit om langs de eerdergenoemde vriendengroepen en buurtschappen te gaan om de schutterskaarten te brengen. Dit doen wij geheel in schuttersstijl, met een drankje en vanzelfsprekend muziek. Zo kunnen wij tijdens het schuttersweekend toch nog samen verbroederen met een schutterstintje.

Zouden de groepen die iets hebben gepland op de zaterdag tijdens het schuttersweekend een mail kunnen sturen naar secretaris@stantonius.nl en hierin de naam van de groep en de locatie willen vermelden? De al bekende (boogbouw)groepen worden hierover nog persoonlijk benaderd.

Mocht je tijdens dit weekend nou niet aanwezig zijn bij een groep, stap dan gerust de fiets op en maak even een rondje door Nieuw-Dijk. Want wij nemen voor alle leden de schutterskaarten mee. Als je nog geen gebruik maakt van automatische incasso is het tijdens dit moment alsnog mogelijk om de lidmaatschapsgelden te voldoen.

Omstreeks 18.00 uur keren wij terug op het schuttersterrein (Meikever). Hier bieden wij de mogelijkheid om nog tot 19.00 uur de schutterskaart te bemachtigen.

Wanneer je helemaal niet in de gelegenheid bent om tijdens het schuttersweekend een bezoekje te brengen, zullen wij ervoor zorgen dat de schutterskaart op een later moment bij je terecht komt.

Afgelasting schietwedstrijden en jaarvergadering

Zowel de schietwedstrijden op 12 juli als de jaarvergadering op 19 juli zullen geen doorgang vinden.

Wij blijven de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet volgen. Vooralsnog gaat de ledenvergadering die gepland staat op vrijdagavond 9 oktober gewoon door. Wij houden jullie op de hoogte.

Kledingcontainer komt terug

Zoals je wellicht al had gemerkt is de kledingcontainer aan de Smallestraat tijdelijk verdwenen. De partij waar wij zaken mee deden heeft namelijk besloten te stoppen met deze markt. Verheugd kunnen wij mededelen dat wij inmiddels een nieuwe partij hebben gevonden die weer een container kan plaatsen voor de kleding. Zodra deze is geplaatst zullen wij dit melden. Het ziet er naar uit dat de kledingactie op 31 oktober gewoon door kan gaan.

Voor vragen, suggesties of opmerkingen kun je bij een van de bestuursleden of het secretariaat terecht.

Met vriendelijke schuttersgroet en blijf allen gezond,

Bestuur schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk