Voorwoord van de voorzitter

Uit

Als voorzitter van schutterij St. Antonius mag ik u allen van hartelijk welkom heten in Nieuw-Dijk. Het jaar 2021 komt in het teken te staan van ons 100-jarige jubileum, 100 jaar schutteren, verbroederen, trouw zijn aan elkaar én feesten, het weekend van 12 September 2021 in het teken staan van al dit moois.

Jaren van voorbereiding hebben gebracht tot hetgeen we tot nu toe hebben gerealiseerd. Je Begint met : oh ja in 2021 bestaan we 100 jaar, zou wel mooi zijn om iets neer te zetten waarover heel veel jaren later nog wordt gesproken. Na goed overleg met de federatie en niet te vergeten onze zusterverenigingen hebben we de federatieve Schuttersdag 2021 toegewezen gekregen. Dit doet onze schutterij goed , want als we ergens sterk in zijn, is dat het neerzetten van een mooi evenement in grote vorm. Denk aan het landjuweel in 1997 waar ons eigen lid Jhon Hunting landjuweelkoning werd. En niet te vergeten in 2011 hebben we het Wereldrecord vendelen georganiseerd, een record van maar liefst 1017 vendeliers die tegelijkertijd dezelfde slag maakten in de vendelhulde.

100 jaar samen dingen doen is leuk en moet leuk blijven. Zo hebben we voor het weekend van 10 september 2021 een leuk programma in elkaar gezet voor jong en oud, voor onze leden én voor iedereen wie dit met ons mee wil vieren.
Vrijdag 10 september trappen we af met een feestavond die voor iedereen toegankelijk is. We hebben voor die avond de band Wir sind Spitze vastgelegd, een allround (Limburgs) orkest die weten wat feesten is.
Zaterdag 11 september is een dag voor alle leden van de schutterij, een kerkdienst, samenkomst in de tent voor de officiële momenten en onze receptie.
Zondag 12 September organiseren we de federatieve Schuttersdag, ons doel is om maar liefst 34 schutterijen en gilden bij elkaar te brengen en aan te laten treden voor de rondgang en wedstrijden die er zullen worden georganiseerd.

Als we het dan doen, dan bieden we ook alles aan, sprak het organisatiecomité, en dat zult u op de zondag ook zien. Op sportpark de Meikamer vinden naast de opening ook de muziek- en majorettewedstrijden plaats, alle vormen van het wedstrijd schieten, de Bieleman wedstrijden en alle vendelwedstrijden. Als laatste gaan ook de Marketentsters ook met elkaar de strijd aan.

Uiteraard wordt er ook gezorgd dat we in broederschap met elkaar van gedachte kunnen wisselen, onder het genot van een drankje en een hapje in onze ”TENT”. De muziek wordt verzorgd door Kaliber, dus feest is gegarandeerd.

Het organisatiecomité is na de toezegging direct aan de slag gegaan, lees hierover meer in hun eerste bijdrage op onze site. Vele maanden van vergaderen, mailen, appen, bellen door het comité en alle vrijwilligers zullen nog volgen om samen deze mooi en prachtige dag te organiseren. Het organisatiecomité wil ik vanaf deze plaats zeer hartelijk danken voor hun inzet gedurende deze vele maanden van voorbereiding. Ook alle vrijwilligers die voorafgaand aan en op deze dagen zelf actief zijn; heel veel dank.

En als laatste niet te vergeten, natuurlijk gaat al onze dank nu al uit naar al onze adverteerders en sponsors, zij dragen bijzonder veel bij aan deze voor ons allen nu al onvergetelijke dagen!

Met vriendelijke groet,

Ronnie Derksen

Voorzitter R.K. Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk