We gaan ervoor

Uit

Ook al is nog lang niet alle kou uit de lucht, integendeel en wordt de reeks van afgelastingen voor volgend jaar steeds langer. Als organisatiecomité die de viering van het 100jarig bestaan van onze schutterij Sint Antonius in het weekeinde van 10/12 september met daarin de organisatie van de Federatieve Schuttersdag van de Gelderse Federatie kleur moet geven, we gaan ervoor. Ook al valt het niet mee om de motivatie erin te houden door de negatieve berichtgeving als het gaat om de organisatie van evenementen zeker bij die commissies die al lang van tevoren afspraken moeten maken en zaken vast moeten leggen.

Het is zo langzaamaan wel duidelijk dat alles staat of valt bij het beschikbaar komen van vaccins tegen corona en het resultaat daarvan, zullen genoeg mensen zich laten vaccineren en bied het ook genoeg bescherming. Ook al heeft de De Europese Gemeenschap van Schutterijen dit niet af kunnen wachten en het Europees Schutterstreffen dat volgend jaar augustus in Deinze (België) gehouden zou worden, een jaar opgeschoven, ook al zal de Gelderse Federatie al snel of misschien later in het seizoen toch moeten besluiten dat de Federatieve Schuttersdag in de huidige vorm geen doorgang kan vinden!

We hebben in ieder geval afgesproken dat het 100 jaar bestaan van de schutterij nooit ongemerkt voorbij zal gaan in welke vorm dan ook. Er zal altijd iets gebeuren waaronder een Jubileumboek waar op dit moment hard aan gewerkt wordt en op korte termijn meer bekent gemaakt zal worden op welke wijze deze t.z.t. te verkrijgen is.

Vooralsnog werken we met een hoofdcommissie en 6 subcommissie’s gewoon door en zoals aangegeven we gaan er nog steeds voor dat het allemaal door kan gaan. Sommige commissie’s kunnen nog hulp gebruiken en zullen nog mensen onder u benaderen. Ik hoop dat die mensen daarvoor open staan zodat we er met z’n allen onder welke omstandigheden en in welke vorm dan ook van dit unieke Jubileum dan ook iets moois kunnen maken. Op de site van de schutterij www.stantonius.nl zit een knop van het 100 jarig jubileum waar ook de ontwikkelingen rond dit Jubileum te volgen kunnen zijn.

Harry Ketels
Commissie media en ontvangst